dimarts, 18 de juny del 2013

Cultura

Pakistán: Muhammad Shahid Nazir 
Nazir va néixer a la ciutat de Pattoki a Pakistan. Ell va créixer escoltant Bollywood i Punjabi música i cantava cançons religioses durant el muntatge a l’escola, és un britànic comerciant amb seu i artista que va trobar la fama com una sensació a Internet pel seu viral video "One Pound Fish". La seva següent aparició en The X Factor portar a un contracte amb Warner Music.
Obres més conegudes:
- One Pound Fish – Muhammad Shahid Nazir (2012)

                            

Brasil: Carlinhos Brown
 
Carlinhos Brown és el nom artístic d'Antonio Carlos Santos de Freitas, un cantant, percussionista, compositor i productor brasiler. Nascut a l'estat de Bahia el 23 novembre 1962 i criat a la perifèria de Salvador. Carlinhos és un homenatge a Henry "Box" Brown, un esclau afroamericà que va aconseguir la seva llibertat sent enviat per correu dins una caixa de fusta. Va començar aprenent a tocar el pandeiro i, paulatinament, va ser dominant de tots els instruments de percussió de la cultura afrobrasilera.
Obres més conegudes: - Adobro (2010) - I'm a sex symbol (2012)


Colòmbia: Shakira Isabel Mebarak Ripoll
Shakira a néixer el 2 de febrer de 1977 a Barranquilla, Colòmbia. és una cantautora, productora discogràfica, ballarina, model, dissenyadora de moda, empresària, actriu de televisió, música, filantropa i ambaixadora de bona voluntat de la UNICEF de colombiana. És considera Shakira l'artista més important de la seva generació, pel seu impacte global clarament consolidat, i la ubicació amb aquest contracte dins dels artistes més importants del món.
Obres més conegudes:
- 2005: Oral Fixation
- 2009: Loba
- 2010: Sale el sol

El Salvador: Álvaro Torres

Alvaro Torres, és un cantautor salvadorenc, nascut un 9 d'abril a Concepción Batres, Usulutan, El Salvador. Des de la seva infància Alvaro Torres va definir encertadament el que anava a ser a la vida. "Era un" titola "quan va començar a cantar. Descendent d'una família humil. Des de molt petit ja demostrava el seu talent, va ser llavors que entre la dècada dels anys 1970 va iniciar les seves presentacions com a cantant, però per falta de suport a la seva pàtria va viatjar a Guatemala per buscar el triomf, aconseguint en els 90 consolidar la seva popularitat.
Obres més conegudes:
-Noche de Romance (2009).
-10 Grandes Éxitos   (2012).
-Canciones en Color Sepia  (2012).
-Romances (2013).


 Camerún: Manu Dibango
Manu Dibango (Emmanuel N'Djoké Dibango) és un saxofonista, vibrafonista, director d'orquestra, autor, compositor i cantant, nascut el 12 de desembre de 1933, a Douala, Camerun.El seu estil és, essencialment, una fusió de jazz, soul i ritmes africans, i de salsa, encara que en molt menor mesura. També va incorporar al seu repertori algunes cançons tradicionals franceses i altres pertanyents a la chanson francesa contemporània. Va formar part com a pianista del grup de músics que acompanyava Nino Ferrer, fins que el 1972 inicia la seva carrera en solitari i aconsegueix l'èxit internacional amb Soul Makossa.
Obres més conegudes:
-Makossa Man (1991)
-Manu Safari (1998)
-Manu Dibango joue Sidney Bechet (2007)

  
Filipines: Yeng Constantino

Josephine "Yeng" Constantí (4 de desembre de 1988, Rodríguez, Rizal), és una popular cantant filipina del reality TV guanyadora de la Pinoy Dream Academy. Després de guanyar, el seu primer àlbum en solitari 'Salamat' va ser difós l'any 2007 a través d'Estrella Records que no va arribar a 3x Platí Estat (90.000 còpies venudes) Tot i ser nou per a la indústria de la música, ha rebut premiaciones de nominacions i premis, va obtenir 5 premis, incloent el millor àlbum i millor àlbum de venda de l'any per l'àlbum discogràfic Salamat.
Obres mès conegudes:
- 2006 Hawak Kamay
- 2007 Cool Off Enfriars
- 2008 'Himig ng Pag-ibig (Dyosa Tema)



Ecuador: Luis Humberto Salgado 

uis Humberto salgado va néixer a l’any  1903 i  ser un compositor de música clàssica a l’Equador , autor de simfonies, operes, ballets i concerts.


Obra: Música vernácula ecuatoriana ( 1952)

  
Uruguai: Alfredo Zitarrosa 
va néixer a L’Uruguai a  l’any 1936, va ser un cantautor, poeta , escriptor i periodista uruguaià, va ser considerat una de les figures mes destacades de la musica popular del seu país .


Obra: Por si el recuerdo ( 1988)



Perú: Mario Vargas Llosa 
va néixer el 18 de març 1936, és un escriptor peruà i uns del més importants novel·listes contemporanis. També va tenir una època com polític. Obra: La Ciudad y los perros (2000)


República Dominicana: Fernando Villalona 
és un cantant dominicà que canta balades encara que també fa generes com merengue, bolero i bachata. Conegut com ‘El Mayimbe’ és uns dels cantants més consagrats de República  Dominicana.
Obra: Canta al amor (1983). 

Marroc: Samira Said
va néixer al Rabat, Marroc el 10 de gener de 1956,  és una cantant molt famosa.
Va participar en molts programes de talent , en el qual va guanyar quasi tots.
Obra: Hikaya ( 1982) 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.